PROTUPROVALNA I NEPROBOJNA STAKLA

Kao dio talijanske grupacije „Finind Group“, jednog od vodećih svjetskih proizvođača neprobojnih stakala, Lipik Glas u svom proizvodnom programu ima  nudi i te vrste sigurnosnih stakala, sa svim potrebnim certifikatima.

Stakla se izrađuju prema europskim normama EN 356 za protuprovalna stakla, te EN 1063 za neprobojna (protuprojektilna) stakla u raznim varijantama. Ovisno o zahtjevanom nivou zaštite Lipik Glas može ponuditi  stakla nivoa zaštite od BR2 pa do BR7 i to u verzijama „S“ i „NS“. Koristeći moderne proizvodne tehnologije u mogućnosti smo ponuditi, osim stanardnih neprobojnih stakla u kombinaciji staklo – staklo („S“) i neprobojna stakla u kombinaciji staklo + polikarbonat ili staklo-„anti-spall“ film („NS“). Takva stakla su u usporedbi sa standardnim  proizvodima tanja čime se postiže ušteda na težini  te nudi dodatnu sigurnost radi sprečavanja nastajanja staklenih krhotina.

Osim ravnih neprobojnih stakala, Lipik Glas je specijaliziran za proizvodnju savijenih neprobojnih stakala, te je  jedan od vodećih europskih proizvođača savijenih neprobojnih stakala koja se koriste na zaštitnim ulaznim sustavima  novčarskih institucija.

Osim za građevinsku industriju, Lipik Glas u svom programu ima i proizvodnju neprobojnih stakala za automobile te za vozila za prijevoz novca.

U skorije vrijeme Lipik Glas će dodatno certificirati svoje proizvode sukladno ostalim važnijim svjetskim normama kao što su NIJ, STANAG, CEN, itd.

Pregled različitih nivoa zaštite možete vidjeti na ovom linku

.